У среду, 13. јула 2022. у 12 часова у галерији Библиотеке шабачке отворена је онлајн изложба радова са Првог ликовног интерконтиненталног дечјег онлајн конкурса на тему „Доброчинство.”

Конкурс је расписан по први пут а инспирацију за радове деца су могла пронаћи у неком племенитом делу за које су чули, доживели или су И сами били добронамерни према неком а радове су могли доставити до 30. јуна.

Од 120 радова из 12 земаља жири је одабрао 72 рада деце од 5 до 13 година који су и тематски и ликовно оставили снажан утисак а инспирисани су овогодишњом темом. Стручни жири је чинио Бојан Новаковић, професор на Академији уметности у Новом Саду, Јелена Пјевац Ненадовић, историчарка уметности и Александра Ердевички Томић, библиотекарка из Библиотеке шабачке. Координаторка пројекта Ликовне колоније Накучани је Милица Илић а конкурс је реализован као једна од активности у оквиру Ликовне колоније Накучани.

Пројекат се реализује под покровитељством града Шапца а сарадници на пројекту су Црквена општина Накучани и Библиотека шабачка док је координаторка Милица Илић.

На отварању изложбе су додељене и похвале за радове у којима су малишани задатој теми приступили на аутентичан и оригиналан начин а сваки учесник добио је сертификат путем мејла.

Извор: www.podrinske.com