Давне 2010. године, на данашњи дан, први пут је најављено пресељење градске библиотеке у нови простор. Међутим, ни након толико времена још увек није познато да ли ће и када библиотека добити нове просторије.

Како је тада објављено на званичном сајту Општине Инђија, Библиотека „Др Ђорђе Натошевић“, ускоро ће на задовољство својих корисника бити премештена на нову локацију у потпуно нов простор, чиме ће бити обезбеђени значајно бољи услови за кориснике, али и запослене у овој Установи.

–Реч је о пословном простору површине 1000 m², на две етаже, у ексклузивном пословно-трговинско-стамбеном комплексу TQ City, који је компанија „Tradeunique“ изградила на простору некадашњег Радничког универзитета и Фабрике намештаја „Срем“, у строгом центру Инђије. Библиотека ће, након унутрашњег уређења и опремања простора, добити најсавременије услове за рад, чиме ће бити решени вишедеценијски просторни проблеми, који су умногоме дефинисали могућности и домете у обављању делатности. – објављено је тада на званичном сајту Општине.

Међутим, 14 година након тога не само да је градска Библиотека на истом месту већ још увек није познато када ће и да ли ће уопште доћи до пресељења.

То је уједно била једна од тема локалног парламента када је одборник покрета Грађанин, Божидат Суџум питао председника општине Инђија, Владимир Гака због чега до сада Градска библиотека није добила нове просторије.

Уместо конкретног одговора, актуелни председник је оптужио најмлађег одборника, који је у време куповине поменутог простора имао 8 година, да му је Јешић идол.

Извор: www.inmedija.rs