Штанд „Панчевачког читалишта“ је и на овогодишњем Сајму књига у Београду на старом месту – у Хали 4 и улици Меше Селимовића.

Свечано отварање „Читалишта“ је у недељу 22. октобра у 18.00 часова, а током трајања Сајма, на самом Штанду, ће бити одржано петнаестак промоција нових издања панчевачких издавача. Педесетак аутора, уредника, критичара и уметника ће представити више од тридесет нових публикација.

Представљање мајског броја Читалишта: научног часописа за историју и праксу библиотекарства и књиге проф. др Десанке Стаматовић „60 година рада у библиотекарству: књига – мој водич кроз живот“ предвиђено је за понедељак 23. октобра у подне.

Организатор заједничког наступа панчевачких издавача на Међународном сајму књига у Београду је Градска библиотека Панчево. Ове године своја издања излажу следећи издавачи: Градска библиотека Панчево, Дом омладине Панчево, Завод за заштиту споменика Панчево, Народни музеј Панчево, Културни центар Панчева, Историјски архив у Панчеву, Удружење књижевника и књижевних преводилаца Панчева, Регионални центар за таленте „Михајло Пупин” Панчево, КПЗ Панчево, Национална библиотека „Руска библиотека” Панчево, Новинско-издавачка кућа „Либертатеа” Панчево, Књижевни клуб „Прота Васа“, Пасаж и Панарт. Специјални гости су Општинска библиотека Ковачица и Градска библиотека Вршац.

Програм Сајма (PDF)