Читалиште: научни часопис за теорију и праксу библиотекарства, Српска читаоница у Иригу, Градска библиотека Панчево и Центар за културу и екологију ПанАрт и ове године организују манифестацију која окупља вернике, љубитеље лепе речи и библиотекаре из целе Србије, Ускршње сусрете у Реметици.

Она подразумева саветовање учесника на одабране теме, промоције издања од интереса за библиотекарство, књижевни и уметнички програм, посету манастиру Мала Ремета и сусрет са сестринством овог манастира (и другим фрушкогорским храмовима), духовне разговоре, присуствовање служби у манастирској цркви и помен блаженопочившој игуманији мати Рафаили.

Манифестација ће бити одржана у Малој Ремети, од 19. до 21. априла 2024. године, а тема стручног скупа су Јубилеји у култури. Организатор је, на овај начин, желео са истакне стогодишњицу од оснивања Градске библиотеке Панчево.

Радни део програма и смештај је у „Лугарници“, живописном објекту у непосредној близини фрушкогорског манастира Мала Ремета. Број учесника и излагача је ограничен смештајним и радним капацитетима „Лугарнице“.

Организациони и програмски одбор чине: библиотекари-саветници Весна Петровић, мр Гордана Ђилас и Горан Траиловић, Вера Новковић, директор Српске читаонице у Иригу и Дејан Боснић, директор ГБП.

Позив (PDF)
Програм (PDF)