У конференцијској сали Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у Чачку, у четвртак, 28. септембра, биће приказана четири кратка документарна филма са еколошком тематиком, који су настали Камуп „Интеракција“ у периоду од 2015. до 2023. године.

Пројекције се организују у оквиру програма међународне конференције “Зелени преокрет – циркуларна економија уметности и културе“.

Како у свега десетак минута приказати сложене теме зелених политика, одрживости, односа према природи, а све то кроз “обичне, мале“ људске приче? Одговор су покушали да дају редитељи из различитих земаља света, боравећи у Србији и упознајући се са искуствима локалног становништва.

У питању су остварења „Град“ (Anhel Linares, Венецуела), „Осамдесет динара“ (Inma De Rejes, Шпанија), „Врати се“ (Ружица Ања Тадић, Србија) и „Пратећи узвике“ (Ignasio Leal, Аргентина/Манас Кришна, Индија).

Након пројекције уследиће разговор о филмовима, који ће водити селектор програма и извршни директор фестивала „Интеракција“ Слађана Петровић Варагић и извршни продуцент Кампа Предраг Живковић.

Улаз је слободан, а почетак је у 17 сати.

Извор: Морава инфо