У пријепољској Библиотеци „Вук Kараџић“ одржан је Округли сто под називом „Рукописна грађа у завичајним фондовима библиотека“, који је окупио библиотекаре из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Библиотекаре из три државе, са радом пријепољске Библиотеке упознала је Хадија Џигал Kријешторац. Она је изнела низ података који ову установу сврставају у ред респектабилнијих библиотекарских установа у држави.

Директорица Библиотеке, Марија Свичевић је навела да округли сто има за циљ да афирмише библиотечке фондове и допринесе њиховом савременом сагледавању по међународним стандардима.

Председник општине Пријепоље, Владимир Бабић, захвалио се учесницима скупа, што су на стручан начин дали допринос у обележавању Дана општине Пријепоље.

– Желим да успешнно чувате нашу историју од заборава и богатите ваше рукописе и завичајне фондове – истакао је Бабић и пожелео успешан рад на чувању завичајних фондова који баштине културно историјске специфичности.

Резултат овог скупа биће штампање зборника свих радова који ће постати део литературе која се користи у пракси библиотечке професије.

Фотографија: А. Ровчанин
Извор: www.ppmedia.rs