У току лета Позајмно одељење Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“ биће затворено за кориснике, а Зрењанинци који не могу да замисле дан без књиге до свог омиљеног штива долазиће на мало тежи начин. Наиме, на Позајмном одељењу библиотеке у току су радови, за које надлежни не могу да процене колико ће трајати.

„Будући да је обухват радова велики, није лако утврдити када ће бити завршени, те кориснике молимо за стрпљење. Свакако, верујемо да ћемо јесен дочекати у далеко лепшем и примеренијем амбијенту и да ће и наши корисници бити задовољни“, речено нам је у зрењанинској библиотеци.

Док трају радови, комплетан фонд Позајмног одељења, који броји близу 80.000 књига, измештен је како би се радови неометано извели, а књиге биле на адекватан начин сачуване. Библиотекари су се потрудили да белетристика и најчитанији наслови са овог одељења ипак буду доступни корисницима током летњег одмора. На Дечијем одељењу тренутно је смештен оперативни фонд одељења са спрата. Остала одељења библиотеке, Научно и Дечије, раде без измена.

Претходних година реновирано је Научно одељење, а парцијално, кроз пројекте, уређивано је и Дечије одељење.

Градска библиотека „Жарко Зрењанин“ налази се у згради која није наменски грађена за потребе ове установе. Стога је проблем смештаја огромног фонда књига и рада са корисницима присутан већ годинама.

У току лета, иначе, библиотека наставља са редовним радом од 8 до 19 часова и суботом од 9 до 13 часова.

Извор: www.zrenjaninski.com