Деда Мраз који воли да чита увелико обилази малишане у сеоским насељима кладовске општине у библиотеци на точковима. Традиционални Новогодишњи караван библиобуса у организацији Библиотеке „Центар за културу“ Кладово и овог децембра доноси нове књиге и слатка изненађења за најмлађе кориснике библиотеке.

Покретна библиотека дуже од деценије обилази сеоска насеља кладовске општине: Текију, Нови Сип, Давидовац, Костол, Велику Врбицу, Малу Врбицу, Ртково, Корбово, Вајугу, Милутиновац, Брзу Паланку и Подвршку.

Циљ је да се срединама, којима је градска библиотека удаљена, приближе писана дела, а вишегодишњи труд уродио је плодом, јер покретна библиотека окупља око 500 корисника, претежно школске деце, у 12 насеља, сазнајемо у овој установи културе.

-Успели смо да стигнемо до удаљених корисника широм општине Кладово код којих је развијена култура читања и навика у дружењу са књигама и новим сазнањима. Нова, дивна и непроцењива искуства у раду са д.цом на терену унела су новину у раду наше библиотеке и разбиле баријере између сеоских и градске средине. Нашим корисницима у удаљеним насељима често приређујемо лепа изненађења као што су радионице, изложбе, маскенбали, наградни конкурси, дружења, па је тако и у периоду предстојећег новогодишњег празника – кажу у Библиотеци.

Деда Мраз у библиобусу са новим књигама и слаткишима већ је обишао школе у Костолу, Рткову, Милутиновцу, Вајуги, Корбову, Давидовцу, Новом Сипу и Текији.

Ове последње децембарске недеље у 2022. години покретна библиотека са Деда Мразом стиже у Велику и Малу Врбицу, Подвршку и Брзу Паланку.

Извор: www.danas.rs