Градска библиотека у Новом Саду организује курс немачког језика. У сарадњи са Gete Institutom Beograd, Градска библиотека промовише поклон-пакет који укључује суперинтензивни курс нивоа А1 и бесплатан излазак на полагање датог нивоа језика одмах након курса.

Овај курс је омогућен на основу великог интересовања грађана, будући да је управо сертификат о познавању немачког језика нивоа А1 потребан приликом добијања визе за спајање породице у Немачкој.

Градска библиотека има вишегодишњу традицију организовања разних језичких курсева, а почевши од 2022. године своју понуду обогатила је испитима за добијање званично признатог сертификата, као и курсевима немачког језика.

Први пакет, тј. курс почиње 18. јула, са изласком на испит 14. септембра, а други 12. септембра, са испитом 3. новембра.

Пријављивање за овај курс је искључиво електронским путем, па је потребно регистровати се на сајту Gete Instituta Beograd.

Све додатне информације заинтересовани могу наћи на сајту Института, добити на број телефона/имејл адреси Института (011/442-71-15, 011/442-71-12, sprache-belgrad@goethe.de), као и у Огранку „Аница Савић Ребац“ на Тргу републике 2 (021/661-12-51).

Извор: www.novisad.com