Једна књига један град
Планирање програма „Читање на територији целе заједнице“
American Library Association – One Book One Community : planning your community wide read

ЈЕДНА књига један град : планирање програма Читање на територији целе заједнице / [превод Љиљана Алексић; редактура превода Биљана Живановић]. – Панчево : Градска библиотека, 2012 (Панчево : Алкан-М). – 45 стр. : илустр. ; 21 cm

Идеја је да ће град који отвори исту књигу, затворити ту књигу у већој хармонији

Било да то назову градским клубом књиге, кампањом читања широм државе, Ако цео Сијетл чита исту књигу или Једна књига, један град, заједнице свих облика и величина усвајају концепт који је настао у Вашингтонском центру за књигу: зближавање људи кроз читање и дискусију о истој књизи.

Заједнице широм Сједињених америчких држава све више прихватају идеју о читање литературе као фактору који уједињује грађане. Данас у читавом свету  постоје овакви програми читања, који се организују на територији једне државе, града, округа, провинције.

Овај изворни водич намењен је менаџерима програма – људима који ће водити пројекат од почетка до краја. Он приказује различите моделе који заједнице могу следити и помоћна средства за развој програма који је по мери ваше заједнице. Водич је и одлично методолошко упуство за организовање сродних програма.

American Library Association

О књизи
CIP
Импресум
Цена књиге
Садржај
Увод
Шта је то “Једна књига један град”?
Прикази
Промоције

Програм “Једна књига један град” у Србији
Панчево
Вршац

Контакт и број рачуна