Град Панчево ће и ове године имати свој штанд на 63. Међународном београдском Сајму књига. У уторак, у Клубу „Двориште“, аутори и уредници из панчевачких установа културе и други суизлагачи представили су нова издања. Заједничка сајамска промоцију на платоу „Бранко Миљковић“ најављена је за среду 24. октобра у 10:00 сати.

Већник за културу Немања Ротар истакао је значајне резултате које су установе културе и друге организације постигле на овом пољу и подршку града. Писац и књижевни критичар Васа Павковић најавио је нове књиге у едицији „Најбоља“ Удружења књижевника и књижевних преводилаца, а Немања Благојевић из Дома омладине нове „Рукописе“. Три репринта старих издања од интереса за културну историју града, које је публиковао Историјски архив, описала је Дуња Ротар. О новим бројевима „Гласника музеја Баната“, изложбама, каталозима и плановима за наредни период, говорио је Дамир Прашникар. Аутори монографије о Банатском Брестовцу из Завода за заштиту споменика културе, коју је приредила Јасмина Вујовић, представили су ово, али и „Куће и људе“ Николе Влајића и друга издања Завода објављена између два Сајма књига.

Аутор и један од оснивача Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“, Радован Пешикан, указао је на пут изласка из кризе нашег друштва што је тема његове истоимене студије. Градска библиотека је, уз поменуто заједничко издање са Заводом за заштиту споменика културе, објавила нове бројеве Читалишта, научног часописа за теорију и праксу библиотекарства, монографију Милана Ђукића о 51. механизованој бригади и студију „Стево Чутурило у културној историји Срба“ др Наташе Иветић. Овим издањима претходила је књига „Сећам се“ Владимира Митровића који је био домаћин окупљања у Клубу „Двориште“ и спонзор овогодишњег Градског штанда.
Он ће ове године бити посебно дизајниран и оплемењен сликама и фотографијама Емила Сфере и Александра Стојковића.

63. Међународни београдски Сајам књига почиње у недељу 21. и траје до 28. октобра. Почасни гост је Краљевина Мароко, а Ниш је град чијој издавачкој делатности ће бити посвећена посебна пажња.