У Градској народној библиотеци “Жарко Зрењанин” одржан је завршни сусрет под називом “Поглед кроз библиотечки двоглед” који је био још једна заједничка активност Предшколске установе Зрењанин и библиотеке.

Након успешне сарадње на пројекту “Вртићи без граница 3”, директор Предшколске установе Зрењанин, Владимир Петровић и директор библиотеке, Милан Бјелогрлић, потписали су споразум о сарадњи на будућим пројектима, а Предшколска установа донирала је библиотеци опрему намењену Дечјем одељењу.

Деца из вртића “Маслачак”, “Сунчица” и “Полетарац” која су обухваћена пројектом “Вртићи без граница 3” присуствовала су програму и слушала одабране приче за децу које су им читали васпитачи и библиотекари.

Јелена Ђорђевић Перц, библиотекар-стручни сарадник за односе с јавношћу овом приликом је истакла да Предшколска установа Зрењанин и градска библиотека веома успешно сарађују дуги низ година.

“Заједнички реализујемо манифестацију “Мала Читалачка значка”, квиз у оквиру Дечје недеље под називом “Шта знаш о бајкама”, обележавамо Међународни дан матерњег језика, а уз заједничку координацију, почетком сваке школске године сви предшколци зрењанинских вртића колективно посећују библиотеку и добијају на поклон чланске картице. Заиста нам је велика част што смо, захваљујући Предшколској установи, имали прилике да будемо део једног овако важног пројекта какав јесу “Вртићи без граница 3″ и да кроз ангажман библиотекара, васпитача и сарадника на још једном, новом плану, реализујемо квалитетне програме, учимо са д.цом и од деце” рекла је .

Татјана Лојовић, заменица директора Предшколске установе овом приликом изјавила је да је у мају 2017. године потписан споразум о сарадњи између Града Зрењанина и Предшколске установе Зрењанин са Центром за интерактивну педагогију, Министарством просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ-ом о организацији пројекта “Вртићи без граница 3”.

“Септембра месеца у Градској библиотеци реализовали смо други кратак програм у оквиру овог пројекта, под називом “Поглед кроз библиотечки двоглед”. Деца су долазила два пута недељно у библиотеку по два сата и заједно са библиотекарима и нашим васпитачима реализовали радионице за децу. Ми смо и до сада сарађивали са библиотеком, а први пут у оквиру пројекта “Вртићи без граница”. Изузетно смо срећни и задовољни сарадњом и, наравно, желимо да је наставимо и радимо на осмишљавању неких нових програма и активности” закључила је Лојовић.

www.rtv.rs, 27. март 2018. године.