У Градској библиотеци почео је циклус књижевних вечери под називом „Књижевни четвртак“. Првог четвртка гост је била Владислава Војновић, чији је роман за децу „Аврам, Богдан, воду газе“, у издању Службеног гласника награђен најпрестижнијом наградом за омладинску књижевност – Наградом „Политикиног забавника“.

У читаоници Градске библиотеке, такође у фебруару у оквиру истог циклуса књижевних вечери гост је био Дарко Тушевљаковић, аутор романа „Јаз“, који се нашао у ужим изборима за неколико књижевних награда. „Јаз“ је снажна прича о томе како преживети историју и сачувати право на властиту различитост.

Гост „Књижевног четвртка“ 9. марта у 19:00 биће Владимир Табашевић, чији су романи „Тихо тече Мисисипи“ и „Па као“ ускомешали домаћу књижевну сцену. Табашевић пише, ћути и говори без длаке на језику и због тога дођите у библиотеку да чујете како и о чему размишља најновији „бунтовник с разлогом“.

Разговор са Владимиром Табашевићем водиће Бојан Васић.

Панчевачка публика имаће прилику да се дружи са најбољим домаћим писцима сваког другог четвртка све до Мајских дана књиге.

Фејсбук страна „Књижевног четвртка“.